Hur du tar hand om dina naglar mellan salongsbesök

De flesta som målar naglarna regelbundet kan nog hålla med om att det inte finns något bättre än ett nytt gellack - speciellt när du gör det på din favoritsalong. Tiden som spenderas där är föryngrande, och dina naglar verkar anta en ny persona när de täcks av en ny färg.
Å andra sidan finns det också de som har svårt att koppla av under manikyr p g a kostnaden och tiden det tar. När du bestämmer dig för att göra dina naglar professionellt, bör du veta hur du tar hand om dem ordentligt mellan mötena.
på Salong Lotus har vi jobbat som nagelterapeut i många år.

Fixa hackad shellack

Den vanligaste (och frustrerande) misstaget som händer direkt efter en manikyr, är att klippa en nagel. Ibland om chipet är tillräckligt dåligt, kommer människor att ta bort färgen direkt, eller leva med den ofullkomligt avhuggna nageln. Men vi på LOTUS pekar på en bättre lösning: "Hitta en matchande färg, för att tillfälligt maskera chipet". Samma hack gäller för en dyr gelmanikyr. Vi rekommenderar: "Det är bäst att fixa det, för du vill inte att gelén ska fortsätta att flisa, eller i vissa fall till och med lyfta."

Tama nagelband

Att ta hand om dina nagelband mellan mötena är något som vi starkt rekommenderar. "Nagelbandet är nagelns naturliga skyddande tätning och nyckeln till övergripande nagelhälsa. Skär inte! Tryck istället försiktigt tillbaka efter en varm dusch, eller bad med en tvättlapp eller nagelbandsklippare."
Vi rekommenderar alla kunder, eller du som läser, att använda en nagelbandsolja dagligen, för att säkert trycka tillbaka huden kan det minimera tiden, som spenderas i manikyrstolen, eftersom du redan har påskyndat förberedelsetiden.

Håll naglarna starka

Oavsett om det är akryl eller naturligt, gör ett nagelbrott ont, både fysiskt och andligt. Du ska undvika att slita av dem alla eftersom alla produkter inte går att blötlägga. Det betyder att du kan sluta spendera mer tid och pengar med ett proffs, eftersom det gjordes felaktigt.

För att undvika stressen från en fraktur i första hand, säger Rasha att en hälsosam kost är nyckeln för att bibehålla nagelstyrkan. "Naglar består i första hand av protein, och därför är det viktigt att äta en proteinrik kost för allmän nagelhälsa", säger hon. "Det finns vissa bevis i den medicinska litteraturen att Biotin (ett vitamin B-koenzym som finns tillgängligt i hälsokostaffärer) är fördelaktigt för naglars hälsa."

Så om du har funderat på att ta Biotin tidigare har du precis fått bekräftelse på att det fungerar. För att göra saker enkelt, ät mat som är rik på protein, som kyckling, quinoa och mandel.

Var försiktig

Vi avslutar med en påminnelse om att "dina naglar är juveler, inte verktyg. Behandla dem med största hänsyn.” Det innebär att du tar på dig handskar när du diskar, och inte använder naglarna för att skrapa eller bända isär saker. De är för ömtåliga för dessa uppgifter.
Oavsett vad du föredrar, polerade eller naturliga, är naglar en del av din kropp som behöver uppmärksamhet. De kan bli spröda och uttorkade. Det är upp till dig att hålla dem lika snygga som resten av er. Med dessa tips är du på väg att behålla friska, starka och vackra naglar på nolltid.

Du kan också köpa riktigt bra nageltillbehör från vår webbshopp, klicka här
Hoppas att den här artikeln
hjälper dig.

Med vänlig hälsning 
Salong Lotus